Era Richmen

IJzersterk, verbijsterend en sensationeel

Era Richmen is het pseudoniem voor Eric Bakker, en is naast auteur werkzaam in de vastgoedsector. In 2019 schreef hij “De Saraceense Samenzwering”, deze werd genomineerd door zowel ThrillZone als door de Jury-als Publieksprijs Beste Nederlandse thriller 2019, tevens in 2020 een nominatie voor de Hebban Thriller Prijs.

*

Geheim agent Jim Matteos (41) verblijft momenteel samen met zijn vriendin Soraya in een safe house in California. Hij heeft zes maand vrij gekregen om even te bekomen van zijn vorige klus. Zijn verlof zit er echter nog niet op of zijn hulp wordt terug ingeroepen. Uit een zwaarbewaakte staatsgevangenis in San Francisco, is de Mexicaanse drugsbaron Jorge Herreira ontsnapt. Natuurlijk had hij hulp van buitenaf, en kan hij rekenen op tal van drugscriminelen, verkrachters en bankovervallers. Hij wil namelijk wraak nemen. Als hij zijn doel bereikt zullen er talloze onschuldige slachtoffers vallen. Kan Jim deze slachtpartij voorkomen?

*

Heel eerlijk, deze auteur is me opgevallen omdat hij zo actief is op sociale media (dus het loont echt wel), en ik werd natuurlijk benieuwd naar zijn werk. Wat ik bijzonder leuk vind aan zijn boek, dat het zich afspeelt in Amerika, dat prikkelt mijn verbeelding meer. Daar dit boek toch een vervolg is en ik het vorige niet heb gelezen, was het totaal geen probleem om in te pikken in het verhaal. Vanaf de eerste pagina’s dacht ik wow, net of ik naar een film aan het kijken ben. Alles is zo mooi en filmisch neergepend, dat het totaal niet moeilijk is om het voor je te zien. Je lijkt wel deel te nemen aan het verhaal, ergens verscholen in een hoekje waar je alles kunt volgen, op een veilige afstand. In elk moment zit er spanning en ongelooflijk veel actie in verweven, en die film afzetten, of beter gezegd het boek wegleggen daar krijg je gewoon geen kans voor. Het einde van het verhaal heeft me ontzettend verbaasd en me hongerig gemaakt naar een vervolg. Era Richmen heeft een ijzersterk, verbijsterend en sensationele misdaad thriller geschreven. Zowel het boek, als zijn trailer van het boek, mag je zeker niet missen!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment